Opleiding Kinder EHBO & Reanimatie AED / herhalingstrainingen

modulevoorbeeld135...........................jpg

Wilt u weten hoe u het best kunt handelen bij ongevallen waarbij een kind betrokken is? Dan is de training Eerste hulp aan kinderen van Biesheuvel EHBO Opleidingen een uitstekende keuze voor u!

Eerste hulp aan kinderen is anders dan aan volwassenen

Het bieden van hulp aan een gewond of ziek kind verschilt ten opzichte van die van een volwassene. Een volwassene kan zich vaak beter verwoorden. Een klein kind kan nog niet zeggen wat er is, wat het moeilijker maakt om erachter te komen wat er precies aan de hand is. In een dergelijke situatie zal het kind sneller angstig en moeilijker te benaderen zijn en daarmee is de wijze waarop u dit aanpakt bepalend voor het vertrouwen.

Erkend door het Oranje Kruis en de GGD.

Deze praktijkgerichte training wordt gegeven volgens de laatste richtlijnen van het Oranje Kruis en het ERC . U leert onder andere wat de juiste manier is om een gewond of ziek kind te benaderen, wat u in welke situatie juist wel of niet moet doen om de ,juiste hulp te bieden en verder leed te voorkomen. Deze training maakt u zekerder en zal ertoe leiden dat u sneller overgaat tot actie als er iets met een kind aan de hand is. Na uw deelname aan deze training ontvangt u het certificaat 'Eerste hulp aan kinderen' van Het Oranje Kruis.
Dit certificaat is erkend door het Oranje Kruis / GGD .

Programma training eerste hulp aan kinderen.

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod tijdens de training
Eerste hulp aan kinderen.
Typisch leeftijdsgerelateerde ongevallen bij kinderen.
Preventie van ongevallen.
Meest voorkomende letsels/verbandleer en inhoud van de EHBO-doos.
Alarmeren 112 en Kinderreanimatie + AED nieuw.
Herkenning van een ernstig ziek kind Koorts en koortsstuipen.
Brandwonden.
Botbreuken (zondagsarmpje, groene twijgbreukje).
Kraal in neus.
Vergiftigingen.
Allergische reacties.
Insectenbeten (teken, wespen)
Tandletsel.
Bewusteloosheid.
Hersenschudding.

Meer informatie.

Overige informatie over de training Eerste hulp aan kinderen:

Duur: 1 dagdeel of 2 avonden.
Locatie: Gorinchem of in-company.
             vanaf 1 persoon per groep.
Ervaren en deskundige docenten van Het Oranje Kruis / en verpleegkundige.
Een officieel erkend certificaat.

Geen vooropleiding nodig,

Voor de training Eerste hulp aan kinderen heeft u geen vooropleiding nodig.
Lesdagen.
Zie agenda.

Opleiding Kinderreanimatie ( PBLS ) met AED / Herhalingstraining.

Net als bij EHBO aan kinderen zijn er grote verschillen tussen de reanimatie van een kind en een volwassenen.
Het nog groeiende lichaam moet anders gereanimeerd worden en vraagt om een andere methode. Opleiding kinderreanimatie van Biesheuvel EHBO Opleidingen is speciaal bedoeld voor ouders , verzorgers, en organisaties die regelmatig met kinderen omgaan zoals: kinderdagverblijven, basisscholen, evenementorganisatie, verenigingen en sportclubs.

Daarnaast worden er door ons open inschrijvingen georganiseerd. De cursus duurt een halve dag en kan ook 's avonds en op locatie worden gegeven ( in-company ) .
Aan het einde van de cursus ontvangt u het certificaat Kinderreanimatie van het ERC ( European Resuscitation Council )

kind en gif.jpg